Γυμνάζεσαι; Αν ναι, μάθε τώρα τι πρέπει να τρως πριν και μετά την άσκησή σου!

Για να έχεις ένα υπέροχο, καλλίγραμμο σώμα πρέπει να γυμνάζεσαι, να περνάς κάποιες ώρες της μέρας σου κάνοντας ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να συνδυάσεις και κάτι άλλο, να ακολουθήσεις ένα σωστό και υγιεινό πρόγραμμα διατροφής.

Θες να γίνεις κι εσύ ένα  fitness κορίτσι και μπράβο σου γιατί δεν είναι κακό, θα σε βοηθήσει σε πολλούς τομείς, της σωματικής αλλά και της ψυχικής υγείας. Για να το καταφέρεις και να γίνεται σωστά, πρέπει να τρως συγκεκριμένες τροφές πριν από τη γυμναστική σου και άλλες μετά από αυτή, έτσι θα έχεις και περισσότερες αντοχές.

Πριν από την γυμναστική σου, το ιδανικό, είναι να φας κάτι που περιέχει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, γιατί η κατανάλωσή τους θα σου προσφέρει ενέργεια και δεν θα κουραστείς εύκολα. Φάε ένα «πλούσιο» γεύμα 30 λεπτά πριν από την προπόνηση, για να επιτρέψεις να ενδυναμωθεί και να αναπτυχθεί η μυϊκή σου μάζα. Μπορείς να φας διάφορες τροφές όπως είναι η μπανάνα, οι ενεργειακές μπάρες, τα αμύγδαλα, το γιαούρτι σε συνδυασμό με ένα φρούτο είναι από τους ιδανικούς συνδυασμούς πρωτεΐνης και υδατάνθρακα.

Μετά από την γυμναστική, το σημαντικό, να θυμάσαι, είναι ότι το φαγητό σου πρέπει να είναι αρκετά ενεργειακό αφού προηγήθηκε έντονη άσκηση, το σώμα κουράστηκε και οι μύες σου έχουν ανάγκη από ξεκούραση και το ιδανικότερο είναι να φας 30 λεπτά αφού τελειώσεις με τη γυμναστική. Μπορείς να συμπεριλάβεις στο μενού ψάρι, ρύζι, λαχανικά, κοτόπουλο τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να ανακτήσει και πάλι την ενέργεια που χάθηκε. Αν δεν είσαι και τόσο πεινασμένη μπορείς επίσης να πιείς φρέσκο χυμό για να ενισχυθεί η αναπλήρωση των υδατανθράκων.

Υπάρχουν τόσες επιλογές από φρούτα, φαγητά και σνακ που αναλόγως με την προτίμησή σου δημιουργείς το δικό σου ισορροπημένο διατροφικό μενού. Αν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές θα δεις το πόσο θα αλλάξει η ψυχολογία σου και θα είσαι γεμάτη ενέργεια.