Το μυστικό για να χάσεις εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά πριν από τις γιορτές!

Επειδή τα Χριστούγεννα πλησίασαν, σε 39 ημέρες κατ’ ακρίβεια, ναι μέτρησα μία μία τις ημέρες γιατί ανυπομονώ όσο τίποτα άλλο, άρχισε να με αγχώνει πως θα χάσω κάποια κιλά τα οποία δεν τα χρειάζομαι απολύτως. Είμαι σίγουρη ότι δεν ανησυχώ μόνο εγώ γι’αυτό, αλλά και οι πιο πολλές που θέλουν να κρατηθούν σε φόρμα ακόμη και την περίοδο των γιορτών.

Όπως ένα ρητό λέει, « η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», έτσι κι εμείς θα πρέπει να πάρουμε την απόφαση ότι ήρθε η στιγμή να περιοριστούμε λίγο με τα τσιμπολογήματα από εδώ κι από εκεί. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να πεισμώσουμε λίγο και να αλλάξουμε κάποιες διατροφικές συνήθειες αν θέλουμε να δούμε αποτέλεσμα.

Τις μέρες που απόμειναν πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε και επειδή δεν θα σε άφηνα να αγχώνεσαι, βρήκα πανεύκολους και γρήγορους τρόπους για να «φύγουν» τα περιττά κιλά.

• Να αποφύγεις να δοκιμάσεις δίαιτες που σου λένε να φας μόνο μια φορά την ημέρα, γιατί εξαντλούν τον οργανισμό και στο τέλος καταλήγεις να τρως πολύ περισσότερα απ’ ότι χρειάζεσαι.

• Να αποφύγεις να δοκιμάσεις δίαιτες που σου λένε να φας μόνο μια φορά την ημέρα, γιατί εξαντλούν τον οργανισμό και στο τέλος καταλήγεις να τρως πολύ περισσότερα απ’ ότι χρειάζεσαι.

• Να μειώσεις σιγά σιγά τη ποσότητα του φαγητού, ξεκινώντας από το να αποφεύγεις να τρως φαγητά που είναι έτοιμα κυρίως γιατί έχουν περισσότερα λιπαρά και μετά αφού το κάνεις αυτό θα μειώσεις και την ποσότητα που θα φας. Έτσι θα δημιουργηθεί μια ισορροπία.

• Να πίνεις αρκετό νερό και να αποφύγεις τους συμπυκνωμένους χυμούς, τα αναψυκτικά, τους καφέδες, το αλκοόλ και γενικότερα ότι περιέχει ζάχαρη γιατί προκαλούν φούσκωμα.

• Να συμπεριλάβεις την πρωτεΐνη στα γεύματά σου γιατί σε χορταίνει αλλά δεν σε παχαίνει. Θα τη βρεις στο στήθος κοτόπουλου, στα ασπράδια από τα αυγά, στο ψάρια όλων των ειδών, στο κινόα, στη βρώμη, στις φάκες.

• Τα φρούτα έχουν τόσα θρεπτικά συστατικά, δεν παχαίνουν έτσι όταν αναζητήσεις κάτι γλυκό ή έχεις όρεξη για λιχουδιές σκέψου μόνο το στόχο που έβαλες με τον εαυτό σου και φάε ένα φρούτο. Άλλωστε υπάρχουν τόσα διαφορετικά φρούτα που μπορείς να διαλέξεις.

• Να αποφύγεις τις τροφές που φουσκώνουν, όπως τα όσπρια, η ντομάτα, τα λαχανικά, κουνουπίδι, μπρόκολο, ειδικά όταν θα έχεις κάποια έξοδο σίγουρα δεν θα θες να είσαι με φουσκωμένη κοιλιά.

Αν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, σε συνδυασμό με γυμναστική το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσεις έστω και κάποια κιλά που σε βαραίνουν και επειδή δεν έμεινε και πολύς καιρός ξεκίνα από αύριο!! Μη χασομεράς…..