Γυμνάσου στο γραφείο με 10 απλές ασκήσεις

Γιατί αν θέλεις, μπορείς να είσαι fit παντού…

Το γραφείο, είναι το δεύτερο σπίτι σου. Είσαι εκεί τόσες πολλές ώρες την ημέρα που μετά δυσκολίας σου μένει χρόνος για να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Αν ανησυχείς ότι δεν θα προλάβεις να μπεις σε πρόγραμμα γυμναστικής μέχρι τις διακοπές σου, σου έχουμε τη λύση. Γιατί υπάρχουν κάποιες εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις ενώ είσαι καθισμένη στο γραφείο σου, ή δίπλα σε αυτό.

 

  • Ασκήσεις για τα πόδια:

– Στάσου όρθια. Ανέβα στις μύτες των ποδιών σου και ακούμπα πάλι το πέλμα σου στο πάτωμα. Αυτή η άσκηση γυμνάζει τις γάμπες σου. Κάνε περίπου 10 επαναλήψεις με σταθερό, αργό ρυθμό.

– Αυτή την άσκηση μπορείς να την κάνεις και καθιστή στην καρέκλα σου αλλά και όρθια. Αν είσαι καθιστή, φέρε την πλάτη σου σε ορθή γωνία στην καρέκλα και ρίξε το βάρος στα πέλματά σου, τα οποία θα ακουμπάς στο πάτωμα. Ξεκίνα να μιμήσε την κίνηση των πελμάτων όταν τρέχεις.  Θα σου θυμίσει λίγο το step στο γυμναστήριο. Μέτρα 30’ και ξεκουράσου.

– Η καλύτερη άσκηση για τα πόδια είναι οι σκάλες. Όπου βλέπεις σκάλες, να τις προτιμάς. Αν μπορείς να ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια δύο δύο, τότε γυμνάζεις καλύτερα τους γλουτούς σου.

– Αν είσαι μόνη σου στο γραφείο, σήκω και κάνε το πιο μεγάλο βήμα που μπορείς. Χαμήλωσε κοιτώντας πάντα ευθεία μπροστά και επανέλαβε και στο άλλο πόδι. Κάνε περίπου 5 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

– Ενώ κάθεσαι στο γραφείο σου, σήκωσε το ένα σου πόδι, ώστε να είναι παράλληλα με το πάτωμα και με τεντωμένο γόνατο μείνε σε αυτή τη θέση μέχρι να νιώσεις τον τετρακέφαλό σου να καίγεται. ΄Υστερα, κάνε το ίδιο και με το άλλο πόδι. Η ισομετρική αυτή άσκηση, γυμνάζει τους τετρακεφάλους σου.

  • Ασκήσεις για τα χέρια:

– Τέντωσε τα χέρια σου στο πλάι, μέχρι να φτάσουν στο ύψος των ώμων σου και κράτα τα εκεί για 60’’. Επανέλαβε το ίδιο με τα χέρια σου τεντωμένα μπροστά, στην ίδια ευθεία με τους ώμους σου.

– Σήκωσε τον ώμο σου προσπαθώντας να ακουμπήσεις το αυτί σου. Χαλάρωσε. Κάνε το ίδιο και με τον άλλο σου ώμο. Επανέλαβε 10 φορές εναλλάξ τον κάθε ώμο.

– Απομάκρυνε την καρέκλα από το γραφείο σου, ώστε οι παλάμες των χεριών σου να ακουμπάνε στην άκρη του γραφείου. Έχοντας τον κορμό σου σε ευθεια γωνία ξεκίνα να κάνεις push ups.

– Χρησιμοποίησε το μπουκαλάκι με το νερό σου σαν βαράκι. Μιμήσου τις ασκήσεις που κάνεις στο γυμναστήριο με τα αλτηράκια.

  • Άσκηση για κοιλιακούς:

– Κάτσε σε μια σταθερή καρέκλα, βάλε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι, όπως όταν θες να κάνεις κοιλιακούς, κράτα καλή ισορροπία με τα πόδια σου και ξεκίνα να στρίβεις τον κορμό σου δεξιά και αριστερά. Προσπάθησε η μέση σου να κοιτάει πάντα μπροστα.

Αυτές οι έξυπνες ασκήσεις είναι ένας καλός τρόπος να γυμνάζεσαι λίγο τις ώρες που είσαι στο γραφείο, αλλά και να ξεπιάνεσαι από την πολύωρη εργασία. Δοκίμασέ τες!

followme.gr