Μύθος πως οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτοχρόνως

Γυναίκες και άντρες είναι εξίσου κακοί στο multitasking, βρίσκει μελέτη

Ήταν μια άνιση μάχη αντρών και γυναικών που καλά κρατούσε και το θηλυκό στοιχείο είχε υποτίθεται την υπεροχή στο περιβόητο multitasking.

Μόνο που τελικά όλα είναι μύθος, όπως βρήκε νορβηγική μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν που δημοσιεύτηκε στο «Harvard Business Review». Η οποία μας λέει πως όχι μόνο δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, αλλά άντρες και γυναίκες είναι εξίσου κακοί στο multitasking!

Οι ερευνητές έφτιαξαν μια ψηφιακή προσομοίωση που ομοιάζει με τις καθημερινές δραστηριότητες, εφαρμόζοντας στην πράξη αρκετά θεωρητικά μοντέλα για το τι ακριβώς είναι το multitasking και πώς ορίζεται.

Ο καθηγητής του University College London, Paul Burgess, εξηγεί πως υπάρχει το «ταυτόχρονο multitasking», στο οποίο κάνεις δύο ή και περισσότερες δραστηριότητες την ίδια στιγμή («μιλάς στο τηλέφωνο ενώ οδηγείς»), και το «σειριακό multitasking», στο οποίο αλλάζεις αστραπιαία μεταξύ δραστηριοτήτων («προετοιμάζεις την επόμενη συνάντησή σου και απαντάς σε ένα email, σε διακόπτει ένας συνάδελφος, τσεκάρεις το Twitter σου»).

Και ήταν «αυτός ο δεύτερος τύπος multitasking που οι περισσότεροι κάνουμε συχνότερα αυτός που θέλαμε να ελέγξουμε»: 66 γυναίκες και 82 άντρες ηλικίας 18-60 ετών υποβλήθηκαν στη δοκιμασία και οι επιδόσεις τους βαθμολογήθηκαν σε μια κλίμακα που λάμβανε υπόψη αρκετούς παράγοντες.

«Δεν βρήκαμε διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών σε όρους ικανοτήτων σειριακού multitasking», καταλήγουν απερίφραστα…