Όλα τα μυστικά του self tanning

Δε χρειάζεται να ανυποµονείτε για το χρυσαφένιο μαύρισμα: την εύκολη λύση δίνουν τα self tan προϊόντα που προσφέρουν τεχνητό µαύρισµα σε λίγες ώρες, πολύ πριν περπατήσετε στην αγαπημένη σας παραλία.

◗ Πώς θα το κάνετε βήµα-βήµα
Ξεκινήστε δοκιμάζοντας το προϊόν στο σώμα σας.Τοποθετήστε μικρή ποσότητα του προϊόντος σε ένα σημείο στο σώμα σας και στη συνέχεια περιμένετε να δείτε κατά πόσον αντιδρά με την επιδερμίδα σας.
«Δουλέψτε» καλά το προϊόν πάνω στο δέρµα για να απορροφηθεί πλήρως. Η κακή και πρόχειρη εφαρμογή του μπορεί να προκαλέσει αντιαισθητικά «μπαλώματα» που θα κάνουν την επιδερμίδα σας να μοιάζει χειρότερη.
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αγκώνες και γόνατα. Οι συγκεκριµένες περιοχές ζαρώνουν και δυσκολεύουν τη χρήση του προϊόντος. Λυγίζοντας τα γόνατα και τους αγκώνες – ώστε να τεντώσει το δέρμα – και απλώστε με ιδιαίτερη έμφαση εφαρμόστε το προϊόν για να καλύψει ακόμη και τις πιο μικρές «πτυχώσεις» τις επιδερμίδας.
Ακολουθήστε κατά γράμμα τις οδηγίες του κατασκευαστή και επιτρέψτε στο προϊόν να δράσει για όσο χρονικό διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία, χωρίς ρούχα.

◗ Τα μυστικά για το τέλειο self tanning
Προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία καλό θα ήταν να προβείτε σε απολέπιση τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα σας. Αυτό θα απαλλάξει την επιδερμίδα από την περιττή λιπαρότητα και τις βρομιές και θα επιτρέψει στο προϊόν να διεισδύσει αποτελεσματικότερα, παρέχοντας καλύτερα αποτελέσματα.
Αφού ολοκληρώσετε την απολέπιση, εφαρμόστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα στις περιοχές που επιθυμείτε να μαυρίσετε, ώστε το προϊόν να απλωθεί ομοιόμορφα. Έτσι, το μαύρισμά σας θα μοιάζει όσο πιο φυσικό γίνεται.
Καλό είναι να θυμάστε ότι το self tanning δεν διαφέρει και πολύ, ως διαδικασία, από το φυσικό μαύρισμα στον ήλιο. Εάν έχετε ξυριστεί με ξυραφάκι ή κερί, μην εκθέσετε την επιδερμίδα σας σε τέτοια προϊόντα. Περιμένετε δύο με τρεις μέρες προτού εφαρμόσετε το προϊόν, καθώς η ξυρισμένη επιδερμίδα μπορεί να αντιδράσει περίεργα, προκαλώντας ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

• Επιβάλλεται – πάντοτε- να φοράτε ειδικά γάντια κατά την εφαρμογή του προϊόντος, για να μην λερώνετε τα χέρια σας. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει αμέσως μετά την εφαρμογή να τρίψετε τα νύχια και τις παλάμες σας με ένα ειδικό μαντιλάκι ντεμακιγιάζ, ώστε να μην αποκτήσουν κίτρινο χρώμα. Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται το μπάνιο, παραμόνο μετά από 24 ώρες και με χλιαρό νερό. Φροντίστε, λοιπόν, να κάνετε τη διαδικασία μια μέρα που το πρόγραμμά σας είναι χαλαρό και δεν θα πρέπει να εκπληρώσετε διάφορες επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις.

◗ Οι επιλογές σας
Σπρέι: Είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση, ειδικά για δυσπρόσιτα σηµεία, όπως η πλάτη. Λειτουργεί περίπου όπως το airbrush που χρησιµοποιούν στα ινστιτούτα και καλύπτει οµοιόµορφα την επιδερµίδα.
Γαλάκτωµα: Είναι εµπλουτισµένο µε ενυδατικά στοιχεία και χαρίζει ένα διακριτικό µαύρισµα που ταιριάζει στα ανοιχτόχρωµα δέρµατα.
Κρέµα: Ενδείκνυται για το πρόσωπο και έχει πλούσια υφή για άµεση θρέψη και ενυδάτωση.
Gel: Είναι πιο συµπυκνωµένο από όλα τα προϊόντα και γι’ αυτό διευκολύνει την εφαρµογή.
Serum: Έχει λεπτόρρευστη υφή και είναι ιδανικό για το πρόσωπο.

◗ Πόσο ασφαλές είναι;
Πολύ! Tα self tan προϊόντα αναπτύχθηκαν με βάση το συστατικό DHA, που βάφει τα κερατινοκύτταρα της επιδερμίδας για 3-4 ημέρες, μέχρι να απομακρυνθούν με τη φυσική απολέπιση. Το βασικό είναι, όμως, να εφαρμόσετε ευλαβικά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και να μην το παρακάνετε. Εάν αισθανθείτε ότι έχετε ξεφύγει σε υπερβολές, καλό θα ήταν εάν κάνατε ένα ζεστό ντους και στη συνέχεια απολέπιση με ένα ήπιο scrub. Mόλις στεγνώσετε, απλώστε μια λοσιόν είτε με γλυκολικό είτε με γαλακτικό οξύ, ώστε να εξασθενίσουν τα υπερβολικά αποτελέσματα που προκάλεσε η άμετρη χρήση του προϊόντος αυτομαυρίσματος.

mustonline.gr